Burning Fat by Pumping Iron

Foto bron: wallpapers.nl

Wist je dat, je lichaam meer calorieën verbrandt wanneer je meer ontwikkelde spieren hebt! Dit werkt zelfs door als je slaapt. Hoe handig! Spierweefsel verbrandt meer dan 15 keer zoveel als dat vetweefsel verbrandt. Voor elke pond aan spieren verbrandt je 30-60 calorieën per dag, in rusttoestand. Dus als je via Netflix een filmpje op de bank kijkt, verbrandt je nog steeds calorieën. Nog een reden om gauw te starten/flink door te zetten met intensieve krachttraining, dacht ik zo!

Vooral na je workout vindt er afbouwing van vet plaats. Het schijnt dat jouw lichaam na de training nog 48 uur extra energie verbruikt.  Dat wil zeggen dat jouw stofwisseling langer op niveau blijft naarmate er meer spiermassa getraind wordt. Daarom is een rustdag, na een grote lichaamszone getraind te hebben, erg verstandig. Geef je lichaam een dag de tijd om te herstellen en je spiermassa op te bouwen. Kies na het trainen koolhydraat arme voeding en voeg extra proteïne toe. Dit kun je doen door een proteïne shake te nemen na jouw workout. Hierdoor herstelt je lichaam zich sneller en het bevorderd de spieropbouw. Een combinatie van methoden schijnt het beste te werken om spieropbouw te realiseren, zoals 3x krachttraining en één keer in de week een goede cardio workout. Variatie aanbrengen in de training levert goede resultaten op. Wel heb ik geleerd om, zeker na 4weken, voor afwisseling te zorgen om de spieren op een nieuwe manier te prikkelen. Je wilt natuurlijk wel zo effectief mogelijk trainen. Don’t waste any time! Het wordt aangeraden om minimaal 3x in de week te trainen tussen de 30 en 60 minuten voor een goed resultaat.

In mijn volgende artikel ga ik de voordelen van Cardio VS krachttraining op een rijtje zetten. Let the Battle begin! Test je voorkennis!

Voor mijn blog, ga ik mij vanaf volgende week( samen met een personal trainer!) nog verder verdiepen in het functioneel trainen. Wat zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint en dus binnen een kortere tijd je doelen kunt behalen! Stay tuned! De nieuwe exercises die we hier trainen, zul je terug zien komen in de G.P.I. workouts. And don’t forget, de eerste workout shema’s kun je al ontvangen! Je vindt ze onder: G.P.I. Workouts. Hoe handig, je hoeft de PDF-jes alleen te printen en mee te nemen naar the gym! Ik train met je mee op afstand! Work it!

4 gedachten over “Burning Fat by Pumping Iron”

 1. Heey, wat een leuke blog heb je!! En de tips zijn zeker handig om teweten. Vooral voor mensen die graag gezond willen leven of afvallen.
  En veel dingen wat achter het verhaal zit, zijn zeker ook interesant om teweten.
  Groetjes Jennifer

  Like

  1. Bedankt Jennifer, voor je super spontane bericht! Goed om te horen! Ik ga ook op jouw site een kijkje nemen. En als ook jij graag de WORKOUTS voor december al wilt ontvangen, dan kun je je email invullen en stuur ik ze zo snel mogelijk toe! Love xx Lilian

   Liked by 1 persoon

 2. Aah goed om te weten! Aan de krachttraining dus! In principe doe ik dit al een beetje, maar soms is het goed om nog eens de feiten te horen! Dit is trouwens ook een goede tip voor mensen die conditioneel niet veel aan kunnen, dus niet echt aan cardio kunnen doen. Ik doe zelf aan medisch fitness en ik focus mij hierbij met name op de toename van kracht in mijn benen, armen en buik. Nu vind ik alle oefeningen voor mijn armen het zwaarst en de been oefeningen het makkelijkst. Leuke blog heb je. Ik ga maandag weer naar fitness! En! Ik kom eens vaker een kijkje nemen op jouw blog! Liefs, Peggy.

  Like

  1. Dank je Peggy! Wat leuk dat je nieuwe ideeën hebt opgedaan. Veel meiden weten niet wat krachttraining voor je lichaam kan betekenen. Wat onwijs zonde is! Wat goed dat je aan medical fitness doet. Een vriendin van mij is hier gespecialiseerd in en in de komende workouts ga ik ook zulke exercises integreren. Het klopt trouwens dat je beenspieren trainen gemakkelijker is dan je armen. Je benen en billen zijn een grote spiergroep in tegenstelling tot je armen. Vandaar het het trainen van je armen zwaarder aan voelt. Zelf ben ik me nu ook extra aan het richten op mijn bovenlichaam, ik ben benieuwd hoe snel je een goed resultaat kan krijgen mbv supplementen. Proefkonijn! Leuk dat je vaker een kijkje gaat nemen op mijn blog. Wil je graag extra workout ideeën of gehele workout schema’s, dan kun je je altijd aanmelden op mijn blog. Ook zijn veel oefeningen voor thuis aan te passen, resultaat ga je vlot krijgen als je gewichten inzet. Thuis zul je dat ook creatief aan de slag kunnen 😉 Ik blijf je shoplogs volgen, helemaal leuk! Tot snel, Love xx Lilian

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s