Pumping Iron..’FEMININE’ ..Style? You bet!

My Motivator: Arnold Schwarzenegger. Wanna be that Big? Nope. Can I get that Big? Nope. Let’s keep it feminine!

Vraag jij je af of de info in fitnessartikelen(in mannenmagazines) ook voor jou geldt? Twijfel je of jij dezelfde supplementen moet gebruiken? Deze vraag kom ik onwijs vaak tegen, daarom ben ik mijn blog gestart om jou te vertellen wat jij moet weten om een goed geshaped, sexy en fit lichaam te bereiken.
Ik ga je in dit artikel iets vertellen over caseïne en wei-eiwit, de twee supplementen die jouw lichaamstransformatie gaan doen versnellen. Dit door te herstellen, behouden en bevorderen van spieropbouw.

Caseïne..
Tijdens jouw training verbruikt jouw lichaam heel veel energie(calorieën). Wanneer je lichaam geen energie meer kan putten uit de door jou genomen voeding, kunnen er twee dingen gebeuren. Of, in het beste geval, je lichaam zet jouw vet om in energie en je zult afvallen. Of, worst case scenario,  jouw lichaam haalt de energie uit je spiermassa, waardoor een deel van de massa van wat je net hebt opgebouwd weer afgebroken wordt.
Caseïne is een proteïne, een eiwit die je hierbij kan ondersteunen. Door het langzaam afgeven van eiwitten gedurende de dag, zorgt het voor spierbehoud. In combinatie met fruit&groente kan het dienen als maaltijdvervanger. Denk hierbij aan het ontbijt (zie de variatie aan shakes op mijn blog!). Het zorgt ervoor dat je de eerste anderhalf /2 uur geen trek meer hebt. Het kan je ook helpen de nacht te overbruggen.Tijdens je slaap verbrand je ook calorieën. Is jouw inname te laag geweest dan kan het zijn dat jou lichaam je spieren als energiebron gaat gebruiken. Wat je natuurlijk absoluut niet wilt. Ook geeft caseïne een vol gevoel, na het nemen van de shake. Je voelt je meer verzadigd en hebt minder trek en het maakt het gemakkelijker om hierdoor niet te veel te eten of ongezond te gaan eten. Snaai buien zullen een uitzondering worden. Ga voor een gezonde shake die ook nog eens lekker smaakt! Ook kun je het gebruiken als energie booster in een Pre-Workout shake. Dit vind ik zelf heel goed werken. Ik kan beter een shake nemen, dan een lichte maaltijd. Het traint perfect, het geeft energie en zorgt voor de komende anderhalf uur voor een verzadigd gevoel. Je kunt dus echt voluit gaan tijdens je training!

Caseïne zorgt dus voornamelijk voor het behoud van de door jou opgebouwde spieren. Daarnaast kan het je helpen de nacht te overbruggen.

Wei-eiwit..

Na je workout hebben je spieren zo hard gewerkt dat ze extra eiwitten nodig hebben(binnen 30minuten). Wei-eiwit geeft, in tegenstelling tot caseïne, een directe boost aan eiwitten. DE voeding die jouw spieren op dat moment nodig hebben om vlot de start van het herstel in te zetten.
Zorg er dan ook voor dat je of bij thuiskomst gelijk een goede shake klaarmaakt of neem je wei-eiwit poeder mee en meng het met water in the gym.
Wanneer je niet genoeg proteïne inneemt, kan je lichaam nog steeds energie van je spieren gebruiken en zullen je spieren dus afnemen. Lees de label van de verpakking goed en zorg dat je weet hoeveel jij moet innemen van jouw product om een goed resultaat te bereiken.

Zorg voor een patroon in jouw inname van caseïne en wei-eiwit. Zelf neem ik elke ochtend een shake met veggies en fruit tezamen met caseïne. De eerste anderhalf uur heb ik geen trek in iets anders en voel ik me verzadigd. Vervolgens neem ik graag opnieuw een shake voordat ik ga trainen, Pre-Workout shake(met caseïne). Na mijn workout neem ik binnen de 30 minuten een shake met wei-eiwit. Deze shake mix ik meestal alleen met water. Let op! In fruit zitten natuurlijk net zo goed suikers. Die zeker niet ‘gezonder’ zijn dan gewone suikers.  Maak er niet met elke shake een feestje van.

Ik kan je een wisseling in proteïne aanraden. Net als variatie in voeding, zorgt wisseling in caseïne en wei-eiwit ook voor een nieuwe prikkeling in je lichaam. Je lichaam moet zich opnieuw aanpassen en zal weer extra geactiveerd worden.

Fabel! Ik wil bij deze een fabel uit de wereld helpen, voor wie nog twijfelt over de combi vrouwen en krachttraining. Vrouwen hebben niet genoeg testosteron om het lichaam te krijgen van een bodybuilder. Wij geraken in een mooi getoned, fit en sexy shape! Yeah!

Bron: Nike.
Bron: Nike.

Lees dit weekend hoe je naast het gebruik van supplementen, de eerste stappen kunt zetten tot een overall gezond voedingspatroon. Iedereen kan dit, jij ook, geloof me!

Meerdere girls zijn je al voorgegaan om zich aan te melden voor de G.P.I. Workouts. Vul jouw emailadres in op mijn site en je ontvangt in de nieuwsbrief de eerste 3 FUN en EFFECTIEVE krachttraining workouts en een cardio-keuzemenu voor de maand december! Gegarandeerd resultaat, wanneer je ook je voedingspatroon aanpast. 

Ik zie je graag op mijn site!

Love xx Lilian

3 gedachten over “Pumping Iron..’FEMININE’ ..Style? You bet!”

Plaats een reactie