Let EXERCISE be your Stress reliever, not FOOD! How to start EATing HEALTHY..

Op internet komen er tig quotes voorbij over voeding en gezond eten, zoals:

‘You’re stomach shouldn’t be a waste bucket.’ Of: ‘Eet minder suiker, you’re sweet enough already’. Allemaal erg cute en waar, maar hoe start jij nu echt met gezond eten en hoe hou je het vol?

We kennen allemaal het vicieuze cirkeltje:’ Morgen ga ik starten met alleen maar gezonde dingen eten. En ga ik compleet stoppen met het eten van overbodige suikers en ongezonde vetten. Dit keer gaat het me lukken. De eerste twee dagen start je goed, eet je gezond, ben je trots en haal je je doel voor die dagen. De volgende dag heb je te weinig eten meegenomen om je werkdag door te  komen, of kun je de verleiding net niet weerstaan en neem je toch die candybar die je eigenlijk van jezelf niet mocht nemen. Je voelt je schuldig en hebt het gevoel terug bij af te zijn. Waarop het cirkeltje weer compleet is en opnieuw begint met morgen start ik met gezond eten, dit keer gaat het mij wel lukken. Erg herkenbaar voor iedereen!

Ik kan het jullie vanuit eigen ervaring ook vertellen, dat dit niet gaat werken. Je moet doelen stellen die haalbaar zijn. Een voedingspatroon kun je niet rigoureus veranderen. We gaan de focus verleggen naar wat je juist WEL mag en gaat eten om dat gezonde voedingspatroon te bereiken.

 HET stappenplan om van gezond eten een gewoonte te maken:

Je gaat beginnen door 3 gezonde voedingswaren te kiezen die je wel gaat nemen die dag. Elke dag! Voor mij waren dat:

1) Groene smoothie, (in mijn geval met caseïne, veggies&fruit, dus als pre-workout en opstart shakes als ontbijt. Zie mijn blog voor de shake ideeën!)

2) 1 salade, (als lunch of bij het avondeten.)

3) 2 liter water per dag.

Kies jouw eigen 3 voedingswaren die jij elke dag gaat nemen. Schrijf ze op een briefje, plak hem op je keukenkastje/koelkast en vink ze af zodra je ze die dag hebt genomen. Geloof me, dit gaat je helpen om die vicieuze cirkel te doorbreken en is HET begin van een overall gezonde leefstijl die steeds gemakkelijker na te leven is. Omdat je die dag MOTIVATIE vindt, omdat je WEL de 3 gezonde foodies hebt gegeten! En die MOTIVATIE zorgt er op een gegeven moment voor dat je je lijstje kunt uitbreiden tot steeds meer gezonde voeding. Op deze manier lukt het mij nu ook om elke dag gezond te eten. En het zorgt voor een onwijs goede energie tijdens het sporten. HET gevoel en weten dat je dichterbij je doel komt!

Wel heb ik met mijzelf de afspraak gemaakt, om 1 dag in de week een CHEATDAG te houden. Zeer bekend in de sportwereld! Dit is één dag in de week waarop ik mijn friet van de MAC, mijn bananen Milkshake, mijn truffels van een speciaalzaakje haal en dit zonder enig gevoel van faillure opeet. Wel is het belangrijk dat je naast het opstarten van je nieuwe voedingspatroon, je aan je WORKOUTS houdt.

Ga deze week voor jezelf opschrijven, welke 3 voedingswaren je WEL gaat nemen, elke dag. Meld je daarnaast aan voor de G.P.I. Workouts op mijn blog. Hiermee ontvang je voor de maand december, de 3 krachttraining workouts en een cardio workout menu die je hiernaast kunt inzetten voor een gegarandeerd resultaat. Start je nieuwe jaar goed met de EFFECTIEVE workouts, die je nodig hebt en de voeding die jou daarbij ondersteund voor een goed resultaat. Vul je emailadres in bij G.P.I. workouts en start deze week!

Pak hiernaast ook je rust, dit heb je nodig voor een goede Mindset! Een dag rust tussen je workouts. De afwisseling tussen rust en inspanning zal goed doorwerken op jouw motivatie en zal er voor zorgen dat je deze leefstijl volhoudt. De plaat die je hierboven ziet, zal je hopelijk al een stukje op weg helpen om naast alle drukte even weg te dromen en ook je rust te pakken😉.

Love xx Lilian

6 gedachten over “Let EXERCISE be your Stress reliever, not FOOD! How to start EATing HEALTHY..”

  1. wat een goed idee zeg!!! mij lukt het ook nooit, zoals je zegt je begint eraan en na dag 2 of 3 val je weer terug in je oude patroon. Zal zeker meenemen de tip 🙂

    Like

    1. Dank je! Ja het is echt een kunst om het te doorbreken! Dit heeft mij een paar maanden terug echt geholpen en nu is het zoveel makkelijker om nog veel meer gezond eten te nemen. Als je het gaat uitproberen, wil je posten hoe het jou afgaat? Zou super zijn! Tot snel! Liefs Xx Lilian 😘

      Like

Plaats een reactie