Rode Bietensap.. Helemaal hip en healthy!

Waarom is rode bietensap op dit moment zo hip en happening?Vooral sporters drinken deze rode bietensap.  Zondag, na een pittige workout achter de rug te hebben, ging ik samen met mijn Trainingsbuddy bij zo’n hip nieuw gezellig tentje iets drinken. Als je net flink hebt gesport wil je, naast je wei-eiwit shake, ook vaak persé iets gezonds eten en drinken. Op het menu viel me gelijk op dat ook zij rode bietensap serveren. Wel met wortel en een beetje gember(wortel). Deze moest ik dan natuurlijk ook eens uitproberen. De smaak viel me niets tegen, maar wat ik me wel afvroeg was, waarom dit onder sporters zo hip en happening is!

Ultieme detox-food

Bieten bevatten een hoge concentratie aan het anti-oxidant betalaine, die de aanmaak van het stofje glutathion in het lichaam schijnt te verhogen. Glutathion heeft sterk ontgiftende eigenschappen die ervoor zorgt dat bepaalde schadelijke stoffen naar de darmen worden vervoerd waar het vervolgens het lichaam kan verlaten. Vandaar dat ze rode bieten het ultieme detox food noemen.

High Performance

Rode bieten zijn rijk aan nitraat. Dit wordt in het lichaam omgezet tot nitriet wat weer wordt omgezet in stikstofmonoxide. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder gaan staan. Hierdoor kan er meer bloed doorheen stromen wat de bloeddruk verlaagd, waardoor er meer zuurstof kan worden opgenomen. Rode bietensap wordt daarom aangeraden aan mensen met een hoge bloeddruk, maar ook (top)sporters drinken het graag. Uit testen is gebleken dat je lichamelijke inspanning tot wel 25% langer vol kunt houden wanneer je rode bietensap hebt gedronken.

Wel wordt aangeraden om 3dagen voor een sportwedstrijd  te beginnen met een bietensapkuur. Drink ’s ochtends  250ml en ’s avonds 250ml. Daarbij moet je er wel voor zorgen, als je toewerkt naar een wedstrijd, dat je vetarm eet en genoeg vitamine C binnenkrijgt. Dit zorgt tezamen voor een verbeterde sportprestatie.

Verder wordt er aanbevolen om niet vaker dan 2x per week nitraatrijke groente te eten, vaker zou kunnen mits je genoeg vitamine C binnen krijgt.

Aanmaak Nieuwe cellen

Rode bieten zijn rijk aan een heleboel vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6 en C, calcium, natrium, magnesium en fosfor. Ook bevatten ze ijzer en foliumzuur, wat belangrijk is bij de aanmaak van rode bloedcellen en het aanmaken van nieuwe cellen. Rode bietensap zorgt ervoor dat het lichaam wordt geheeld van binnenuit waardoor wondjes, infecties en littekens sneller en beter helen. Ook schijnt de rode bietensap bloedzuiverend te werken. Dit kan voor sommige mensen met acne een zuiverende werking op de huid hebben.

Bietensap-ul2

Na alle info gelezen te hebben, begrijp ik maar al te goed waarom rode bietensap een hype is op dit moment. Met zo veel goede werkingen op je lichaam. Wel schijnt het belangrijk te zijn, dat als je pure rode bietensap gaat drinken, je dit langzaam aan opbouwt. Wanneer je het mengt met bijvoorbeeld 1 wortel of en ander stuk fruit is dit niet nodig.

Een rode bietensap recept:

1 rode biet, 1 wortel en een klein stukje gember. Mix it up!

Ook is de pure rode bietensap in het Zonnatura schap verkrijgbaar! Op deze manier is het gemakkelijker klaar te maken.

 

Enjoy!

Love xx Lilian

2 gedachten over “Rode Bietensap.. Helemaal hip en healthy!”

    1. Wat super leuk en lief Carolien! Ik zou het mega leuk dat je aan mij denkt voor het nomineren. Cool! Ik heb alweer mega veel inspiratie, dus dut weekend kan ik weer helemaal los gaan haha. Tot snel! Love xx Lilian

      Like

Plaats een reactie