Zoete aardappel Muffins! | Healthy Lunch& Ontbijtje

Bij het woord Healthy Muffins, zit ik al op het puntje van mijn stoel om het recept op te schrijven! Oeh,  handige gezonde tussendoortjes daar kun je nooit genoeg recepten van hebben. Ik kwam hem gisteren tegen en moest hem met jullie delen! En je kunt ze zelfs nemen als gezond ontbijt of Lunch.

Soms heb je net even dat beetje meer gezonde inspiratie nodig om van die foute snacks af te blijven en jouw Trainingsresultaten niet in de weg te zitten! Je zou ze echt eens moeten uitproberen. Ze zijn mega-Jammie en Gezond en zo zien ze er ook uit!

Dit heb je nodig voor 12 kleine muffins:

– 1 grote zoete aardappel
– 10 eetlepels ahornsiroop (of je eigen natuurlijke suiker alternatief)
– 60 gram pecannoten of walnoten
– 250 gram van jouw favo meel, Bijv. de helft speltbloem en de helft amandelmeel
– 2 eieren
– 125 milliliter amandelmelk
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel vanillepoeder* (of de merg uit een vanillestokje)
– 8 eetlepels goede olijfolie
– een snufje zout

image

En zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes en kook in een pannetje met water in 8 minuten gaar.
– Doe de amandelmelk met de olie in een kom en meng door elkaar.
– Voeg vervolgens de bakpoeder en vanillepoeder toe, gevolgd door de ahornsiroop, het meel, de snuf zout, en meng door elkaar met een garde.
– Meng ook de eitjes er door.
– Prak de zoete aardappel fijn, hak de noten in grove stukjes, en meng ook dit door het beslag.
– Giet het mengsel in een muffinvorm met 12 holtes en zet ze in de oven.
– Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar, afhankelijk van je oven.
– Laat de muffins even afkoelen en smullen maar!
Tip: vries de muffins per 2 in, haal ze ‘s ochtends uit de vriezer en zet ze bevroren in de oven. Na een paar minuten zijn ze weer heerlijk. Zo proeft het net alsof ze vers zijn!

Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯ ✯
Duur: 40 minuten

Bij mij gaan ze vandaag weer de oven in! Wat is jouw favo Gezonde Tussendoortje?

Chicks love Food
Chicks love Food

Love Xx Lilian 😘

 

Advertenties

6 thoughts on “Zoete aardappel Muffins! | Healthy Lunch& Ontbijtje”

  1. Goed idee weer! Ik heb t recept iets verandert: minder honing+gezoute cashewnoten en gember ivp vanille. Soort hartige muffins dus. Ik heb nog nooit iets gebakken met bataat, thnx voor de tip!
    Ik had een beetje teveel beslag (lees na 12 muffins gevuld te hebben had ik nog over) dus dat heb ik in een platte (brownie)vorm gedaan en gebakken. Nu is het een bodem voor een pizza geworden, of een plaatbrood hihi.

    Liked by 1 persoon

      1. Owww ze waren zo lekker! Het is maar goed dat ik er direct wat in de vriezer heb gedaan, anders waren ze op. Ik vond vooral de licht zoute bite van de cashewnoten met t zachte van de bataat fantastisch

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s