‘Suikervrije’ WORTELCAKE! GEZOND Tussendoortje..

Elk weekend beland ik in het nieuwe hippe tentje in de stad en bestel daar braaf elke keer hun befaamde:’Wortelcake.’ Waarom? Omdat hij mega lekker is en als suikervrij wordt bestempeld. Dat klinkt natuurlijk helemaal goed, een suikervrij mega-jammie tussendoortje. Alhoewel ik het suikervrije deel betwijfel en dus op onderzoek uitga. Zonder blikken of blozen wordt mij verteld wat er zoal in de cake zit verwerkt: dadels, banaan, kokos, noten, wortelen(ofcourse😉) en honing en agavesiroop(waar ook suiker in zit). Het is in elk geval wel gezoet met suikers(fruitsuikers en agave), maar toch zeker gezonder dan het stukje appeltaart wat op de kaart naar je lonkt.

image

Bij thuiskomst ben ik gelijk gaan zoeken naar een recept en bakplan waarmee ik deze verrukkelijke maar gezondere Wortelcake zelf kan maken. Deze ga ik hieronder natuurlijk met jullie delen. Zo kun je elke dag een gezond en lekker tussendoortje meenemen en wordt je niet verleidt door al het lekkers wat voorbij komt!

‘Suikervrije’ gezonde Wortelcake

Ingrediënten:
250 gram volkoren tarwebloem/speltbloem
15 gram baking soda
115 gram kokosolie
2 theelepels kaneel
Snufje (zee)zout
100 gram walnoten
90 gram dadels
3 winterwortels
3 rijpe bananen
75 gram griekse of turkse yoghurt
2 eieren
200 gram roomkaas (optie voor de topping)
Sap van 1/4 citroen (topping)
5 theelepels ahornsiroop of honing (topping)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en bestuif het met een beetje bloem. Doe de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en fijngehakte walnoten in een kom en roer het door elkaar.

Rasp boven een andere kom de wortels en meng deze met de in plakjes gesneden banaan. Verwarm ondertussen de kokosolie en roer de fijngesneden dadels hier doorheen. Kijk uit dat het niet gaat koken, het gaat erom dat de dadels even worden verwarmd. Giet het dadel-kokosolie mengsel over de geraspte wortels en banaan en mix dit fijn met de staafmixer. Voeg de yoghurt en de eieren toe en roer deze met een spatel door het beslag. Voeg als laatste in kleine porties het bloemmengsel toe. Verdeel het beslag over het cakeblik en bak de cake in circa 50 minuten gaar. Het water loopt me nu al in de mond!

Wil je de Wortelcake opmaken met een lekkere topping? Meng dan voor het roomkaasglazuur de roomkaas met het citroensap en de ahornsiroop of honing. Zodra de cake is afgekoeld kun je hem bestrijken met het glazuur. Strooi er naar wens wat walnoten of andere lekkere noten overheen en aanvallen maar!

De Wortelcake is easy om te maken en veel van de producten heb je waarschijnlijk al in huis! Net als de Creamy Cocos&Chocolate Proteïne Bars, is dit ook een treat die je deze maand goed kunt gebruiken naast alle caloriebommen die we proberen te vermijden, dit maakt het ons weer iets gemakkelijker!

Enjoy je Carrotcake en maak er vooral jouw eigen variaties op!

Love xx Lilian 😘

Ps. Tomorrow‘ is Wednesday Motivation#Day! Ik ga jullie wederom motiveren met iets FUNs om zo je Workouts te volbrengen met vol Enthousiasme! Binnenkort post ik mijn eerst G.P.I.Workout Video! Om jullie te laten zien wat je kunt bereiken en hoe Badass en Effectief de Workouts zijn. Wil je vandaag nog starten, meld je hieronder aan. EAT clean &TRAIN Badass!

 

Eén gedachte over “‘Suikervrije’ WORTELCAKE! GEZOND Tussendoortje..”

Plaats een reactie